unimac αεροσυμπιεστές unimac ηλεκτρικά εργαλεία unimac οικιακός εξοπλισμός unimac οικοδομικά μηχανήματα unimac κήπος και αντλίες unimac μέσα ατομικής προστασίας
Εταιρεία

Συνοπτική Παρουσίαση

Η UNIMAC A.E. είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διάθεσης μηχανολογικού εξοπλισμού (μηχανήματα και εργαλεία) στην Ελλάδα.

Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων της  καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών του επαγγελματία της βιομηχανίας και του απαιτητικού ιδιώτη.
Επιπλέον τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μεγάλη επέκταση της γκάμας σε μηχανές και εργαλεία για τον κήπο, προϊόντα DIY και οικιακού τεχνικού εξοπλισμού, τα οποία οι ιδιώτες μπορούν να προμηθευτούν σε όλη την Ελλάδα από τα κατά τόπους συνεργαζόμενα τεχνικά καταστήματα.

   

Η UNIMAC A.E. ιδρύθηκε το 1983 και αναπτύχτηκε βασιζόμενη στις εξής στρατηγικές επιλογές της:
•Τις απαιτούμενες επενδύσεις που έχουν ως κύριο στόχο την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της οργάνωσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
•Την στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό για να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις του κλάδου.
•Το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τα πιο ποιοτικά καταστήματα διάθεσης των προϊόντων σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
•Τη δημιουργία μιας πλούσιας γκάμας ετοιμοπαράδοτων ανταγωνιστικών προϊόντων που παρουσιάζουν μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.
•Την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας υπηρεσιών όπως είναι το after sales service, η οργάνωση αποθήκης ανταλλακτικών, η γρήγορη ανταπόκριση κ.λπ.

   

Η εταιρεία έχει στεγασμένες εγκαταστάσεις 19.000τ.μ. σε δυο περιοχές:
Α) στην περιοχή Ρέντη (Π.Ράλλη) όπου στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης, των πωλήσεων, των προμηθειών, του λογιστηρίου, το κύριο αποθηκευτικό κέντρο των προϊόντων της εταιρείας και το τμήμα τεχνικής υποστήριξης (service και ανταλλακτικά).
Β) στη ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου (νέες εγκαταστάσεις) όπου στεγάζονται νέοι πρόσθετοι αποθηκευτικοί χώροι, η μονάδα παραγωγής και χώροι ποιοτικού ελέγχου και δοκιμών.

   

Η εταιρεία απασχολεί σε όλα τα τμήματά της εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό. Η πολιτική της εταιρείας όσον αφορά την πρόσληψη, εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού έχει ως κύριο άξονα την δημιουργία ικανοποιημένων και αφοσιωμένων πελατών.

   

Η διάθεση των προϊόντων που εισάγει ή παράγει η UNIMAC γίνεται μέσω διανομέων που διαθέτουν τα πλέον ολοκληρωμένα και εξειδικευμένα καταστήματα του κλάδου σε κάθε πόλη και περιοχή τής Ελλάδος. Η προσεκτική επιλογή των επίσημων διανομέων γίνεται με γνώμονα την ύπαρξη της αναγκαίας τεχνογνωσίας και υποδομής για ποιοτική εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή.

   
Πλεονεκτήματα - Υπηρεσίες
Tα δυνατά σημεία της UNIMAC που της δίνουν το προβάδισμα στην αγορά είναι τα παρακάτω πλεονεκτήματα που προσφέρει:
 • Οργάνωση: Το σημαντικότερο ίσως πλεονέκτημα της UNIMAC είναι οι επενδύσεις που έχει κάνει σε ανθρώπους, εκπαίδευση, διαδικασίες, εξοπλισμό, τεχνογνωσία και γενικά σε καθετί που θα μπορούσε να βελτιστοποιήσει την οργάνωσή της, με στόχο τη δυναμική και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς.
 • Μεγάλη γκάμα σημαντικών προϊόντων: Τα προιόντα της UNIMAC καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών και απαιτήσεων και απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες ή απαιτητικούς ιδιώτες. Είναι είδη που κυκλοφορούν με επιτυχία στις αγορές του εξωτερικού και παρουσιάζουν αντίστοιχο εμπορικό ενδιαφέρον και στην Ελλάδα.
  • Ανταγωνιστικότητα προερχόμενη από τις πραγματικά συμφέρουσες τιμές σε συνδυασμό με την ποιότητα και το συνολικό πακέτο υπηρεσιών.
 • Επάρκεια αποθεμάτων (stock): Δύο υπερσύγχρονες αποθήκες με μεγάλα αποθέματα βρίσκονται στη διάθεση του δικτύου της UNIMAC για την άμεση ικανοποίηση των αναγκών των πελατών. Αυτό σημαίνει την άμεση ανταπόκριση στην κάλυψη των αναγκών της αγοράς και επιπλέον την μικρότερη ανάγκη αποθεματοποίησης απο τα καταστήματα του δικτύου.
 • Εξαιρετικά γρήγορη παράδοση: Οι περισσότερες παραγγελίες εκτελούνται εντός 24 ωρών, προσφέροντας έτσι στα καταστήματα - διανομείς, πολύ μεγάλη ευελιξία.
 • Ολοκληρωμένη Τεχνική υποστήριξη με γρήγορο και υπεύθυνο service, ανταλλακτικά και τεχνική καθοδήγηση από το στάδιο της επιλογής μέχρι τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αρκετά χρόνια μετά την πώληση.
 • Το ποιοτικότερο δίκτυο διανομής: Συνεργασία με τα καλύτερα καταστήματα σε κάθε περιοχή για την απρόσκοπτη και εξειδικευμένη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
 • Εμπορική πολιτική που σέβεται τον συνεργάτη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στον κλάδο. Με σαφείς και διάφανους όρους συνεργασίας. Με άμεση και υπεύθυνη επικοινωνία. Με οικοδόμηση σταθερών συνεργασιών μακροπρόθεσμης διάρκειας.
 • Ποιότητα σε όλους τους τομείς της επιχείρησης(φιλοσοφία, management, προσωπικό, οργάνωση) που εξασφαλίζει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας, συνέπειας, εμπιστοσύνης, όπως επίσης και ένα αίσθημα ασφάλειας που είναι απαραίτητο σε κάθε συνεργασία.
 • Πολιτική ποιότητας
  Από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι σήμερα ο στόχος της ολικής ποιότητας αποτέλεσε τον κύριο άξονα της φιλοσοφίας της εταιρείας. Αυτό το διαπιστώνει κανείς άμεσα από τα εξής:
  Επιλογή προϊόντων βάσει κριτηρίων:

  H εταιρεία επιλέγει τα προϊόντα που θα εισάγει στην ελληνική αγορά με συγκεκριμένη διαδικασία διασφάλισης της ποιότητας. Στο πλαίσιο αυτό ελέγχονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει το προϊόν σε σχέση με την τιμή του, τη αξιοπιστία της εταιρείας που παράγει το προϊόν, το βαθμό ανταπόκρισης του προϊόντος στις απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς και φυσικά την τήρηση των απαιτούμενων διεθνών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας.
  Επιλογή κατάλληλων διανομέων και προμηθευτών:

  H UNIMAC A.E., αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη σταθερών και στενών σχέσεων με τους διανομείς και τους προμηθευτές της και, γνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει στον κλάδο, έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τους επίσημους διανομείς της και τους προμηθευτές της με τους οποίους συνεργάζεται μεταξύ των καλυτέρων και των πιο υγιών επιχειρήσεων του κλάδου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πρώτον, την εξασφάλιση ομαλής προμήθειας αξιόπιστων υλικών και προϊόντων και, δεύτερον, τη δημιουργία ενός υγιούς, δυναμικού και ποιοτικού δικτύου διανομής.
  Ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού:

  H εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Για το λόγο αυτό κάνει προσεκτική επιλογή στο προσωπικό που προσλαμβάνει και ενθαρρύνει στην συνέχεια κάθε δυνατότητα εκπαίδευσης και αναβάθμισης γενικότερα.
  Για παράδειγμα όλα τα στελέχη του Εμπορικού, Οικονομικού και Προμηθειών είναι πτυχιούχοι οικονομικών ή πολυτεχνικών σχολών και έχουν εκπαιδευθεί κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες απαιτήσεις του κλάδου.

  Ποιότητα υπηρεσιών:

   
  H εταιρεία έχει την οργανωτική ισχύ να προσφέρει με τις υπηρεσίες της άμεση και πολύπλευρη υποστήριξη πριν, κατά, και μετά την πώληση. Δηλαδή, προσφέρει αυτά ακριβώς που χρειάζονται οι συνεργάτες της για να αισθάνονται και δυνατοί και ασφαλείς.

  Εταιρική Φιλοσοφία
  Κώδικας Eπιχειρηματικής συμπεριφοράς

  Η Unimac έχει αναπτύξει και εφαρμόζει ένα εταιρικό Kώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας και Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς βασισμένο σε ένα σύστημα παραδοσιακών Αρχών και Αξιών που γίνονται άμεσα αντιληπτές από όσους συναλλάσσονται μαζί της.
  Η δέσμευση της εταιρείας στην πιστή εφαρμογή αυτού του προτύπου συμπεριφοράς συνέβαλε, ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, στο να διαφοροποιηθεί η εταιρεία στο κλάδο της και να θεωρείται σήμερα από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες της αγοράς.

  Συνεργασίες με βάση το αμοιβαίο όφελος

  Το αμοιβαίο όφελος, δηλαδή η συμπεριφορά που εξασφαλίζει πλεονεκτήματα και για τις δύο πλευρές, εφαρμόζεται από την UNIMAC στις συνεργασίες της τόσο με τους πελάτες της όσο και με τους προμηθευτές της. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά τόσο στην ποιότητα των σχέσεων όσο και στην μακροχρόνια προοπτική τους.
  Διαρκής εξέλιξη και προσαρμογή

  Μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον η εταιρεία προσπαθεί να εξελίσσεται για να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς. Προς την κατεύθυνση αυτή διερευνά νέες συνεργασίες, βελτιώνει διαδικασίες και συστήματα, εκπαιδεύει ανθρώπους και γενικά προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις νέες, συνθήκες που διαμορφώνονται με την παγκοσμιοποίηση.

  Λογ. Καταστάσεις

  Για να δείτε τον ισολογισμό χρήσης για το έτος 2016 πιέστε εδώ.

  Για να δείτε τον ισολογισμό χρήσης για το έτος 2017 πιέστε εδώ.


  Είσοδος Συνεργατών
  iso

    Τελευταία Νέα